Ana içeriğe atla

VÜCUT TİPİNİZE GÖRE GELİNLİK SEÇİMİ




O muhteşem günün en önemli ve en özel parçası şüphesiz ki gelinliğiniz. 
Harika görünmenizi sağlayacak , üzerinize giydiğinizde işte bu diyeceğiniz Gelinliği bulmak için öncelikle hangi vücut tipine sahip olduğunuz bilmeniz gerekiyor.
Gelinliğinizi seçerken boyunuz, kilonuz, omuzlarınız, bacak ve basenleriniz, beliniz kısacası vücut yapınızı tanımalı ve bu doğrultuda tercihinizi yapmalısınız. 
Ve unutmamalısınız ki düğün mekanınız sizin nasıl bir gelin olacağınızın ip uçlarını verecektir. 
Kapalı mekanlarda uzun kuyruk ve duvak tercih edilebilirken Kır düğünlerinde daha uçuş uçuş modeller kısa duvaklar rahat ve konforlu olmanızı sağlayacaktır.


 Kadınlar için tanımlanan vücut tiplerini yakından tanıyalım.




 








ELMA VÜCUT TİPİ 

 Geniş omuzlar , Dar kalça Dolgun göğüsler , Geniş karın bölgesi İnce bacaklar Elma şeklinin genel siluetinden yola çıkarak tanımlanan bu vücut şekli Kalçaların ve belin yakın ölçülerde olduğu vücut şeklidir. V yaka gelinlikler tercih edilmelidir. Belin en dar noktası olan göğüs altına Konumlandırılmış bir kemer bel oyuntunuz varmış gibi gösterir. A kesim ve helen tipi modelleri tercih edebilirsiniz . Kabarık eteklerden, ve saten gibi kumaşlardan uzak durmalısınız …


 ÜÇGEN VÜCUT TİPİ 

 Dar omuzlar Küçük göğüsler İnce bel Dolgun kalça ve bacaklar Küçük göğüsleriniz, ince beliniz ve geniş kalçalarınız var ise; Vurgulamanız gereken yer ince belinizdir. Tavsiyemiz a kesim veya prenses modelleri seçmenizdir. A kesim gelinlik basen bölgenizi üst bedeninizle zarif bir şekilde Orantılayacaktır.


 TERS ÜÇGEN VÜCUT TİPİ 

 Geniş omuzlar Normal ölçüde bel İnce kalçalar Kısa gövde uzun bacaklar Eğer omuzlarınızın vücudunuzun diğer bölgelerine göre daha geniş ise seçiminizi buna göre yapmalısınız. Vücut proporsiyonunuzu daha dengeli gösterecek gelinlik modelleri arasında kabarık etekli modeller yer alıyor. Kabarık etekler omuz genişliğinizi dengeleyerek çok daha zarif bir görünüm kazandırır. Sizi hem daha uzun hem de ince gösterecek bu gelinlik modelinin yanı sıra geniş omuzlarınızın güzelliğinden yararlanmak için V yakalı ya da boyundan bağlamalı gelinlik modellerini de tercih edebilirsiniz.


 DİKTÖRTGEN VÜCUT TİPİ 

 Normal yada küçük göğüsler Eşit genişlikte omuz ,bel ve kalçalar Oyuntusuz bel Uzun ve düz bacaklar Dikdörtgen vücut tipleri küçük göğüs, geniş omuz ve oyuntusuz bir bel görünümüne sahiptir. Gelinlik seçerken bu tip vücutların öne çıkarması gereken ayrıntı omuzlardır. Omuzlar ne kadar öne çıkarsa bel o kadar ince ve kusursuz gözükecektir. Etek kesimi düz modeller tercih edilmelidir.Sırt dekoltesi tavsiye edilir. 


 KUM SAATİ VÜCUT TİPİ

 Tasarımcıların kullandığı prova mankeni ölçülerine sahip vücut tipidir. Çoğu insanın cesaret edip giyemediği balık tipi gelinlikleri öneriyoruz. Sırt dekoltesi mutlaka olmalıdır. 


 KISA BOY 

 Boyunu olduğundan daha uzun göstermek isteyen gelinlerimizin boyundan bağlı, askılı ya da dik yakalı tek parça modelleri tercih etmelidir. Üst bedende yoğunlaşan ve aşağıya doğru inen işlemeler sizi olduğunuzdan daha uzun gösterir. Ayrıca v yakalı modeller de boyu uzun gösterir. Gelinlikteki aşırı işlemeler, kemer ve kuşaklar, boyunuzu olduğundan daha kısa Gösterir, Çok kabarık etekler de gelinliği enine genişleterek aynı etkiyi yaratır. Kısa boylu gelinler mücevher seçiminde minimalist davranmalıdır. Uzun sallantılı küpeler ve büyük kolyeler boyu kısa gösterir .Bu yüzden ince kolyeler, Ufak sallantılı küpeler ya da tektaş küpe kullanımı sizi daha zarif göstercektir..


 UZUN BOY 

 Düğün gününüzde çarpıcı görünmek ve bir kuğu gibi süzülmek istiyorsanız, Balık gelinlik modelleri tam size göre! Uzun boylu olduğunuz için tüm balık gelinlik modellerini tercih edebilirsiniz. Diğer seçenek ise, kendinizi adeta bir prenses gibi hissetmenizi sağlayacak Kabarık gelinlikler! Kontes etekli prenses gelinlikler uzun boylu gelinler için oldukça ideal; belirtmek isteriz ki böyle bir model ile beraber kullanılan uzun kollar veya boğazlı yakalardan uzak durmalısınız. Bu, boyunuzu daha da uzun gösterip kötü bir görünüme sebep olabilir. Önerimiz straplez veya askılı gelinlikler.


 KİLOLU

 Fazla kilolarınızı gizlemek için tek parça gelinlikleri tercih edebilirsiniz. Gelinliğinizi büyük ve gösterişli parçalarla değil, küçük ve zarif aksesuarlarla destekleyerek zarif bir görünüme sahip olabilirsiniz. Kabarık modellere ağırlık verin. Omuzlarınızı açıkta bırakan dar korseli ve uzun kollu gelinlikler sizi daha zayıf gösterecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dermaroller

Merhaba Arkadaşlar Bu yazımda yaklaşık 5 haftadır kullanmakta olduğum ve çok memnun kaldığım bir üründen bahsedeceğim.Dermaroller.  Nedir ? Ne işe yarar ? Nasıl kullanılır ? Dermaroller nedir ? Dermaroller silindir şeklinde üzerinde 540 tane iğne bulunan,ölçüleri evde uygulama için uygulama yapılacak bölgeye göre değişiklik gösteren rulo şeklinde bir alettir.Cilt üzerinde kesinlikle basınç uygulamadan gezdirilerek uygulanır.Uygulama sonrası bölgede 2000 üzerinde mikro kanal açılıyor ve yaklaşık 15 saniye açık kalıyor.Kullanmakta olduğumuz serum veya kremin cildin alt tabakasına ulaşmasını, daha hızlı ve etkili emilmesini sağlıyor. Ne işe yarar? Dermaroller en çok tercih edildiği bölge yüz bölgesidir. Anti-aging ve akne izleri başta olmak üzere deri çatlakları, göz altı torbaları ve morlukları, cilt lekeleri, yoğun saç kaybı sorunları tercih edilmektedir. Dermaroller yüz, el, ayak, selulit olan bölgelerde sıklıkla kullanılır. Yaşlı ve yıpranmış cildin hücrelerini yeniler Cil

OTUZUNDAN SONRA BİR KADIN

Her yaşın ayrı bir güzelliği olduğunu söylerler hep,bence de öyledir.En azından yolun bu kısmına kadar öyleydi. Fakat Otuzundan sonra hayatın tüm güzelliklerinin farkına varıyorsunuz.Zaman çok kıymetli,yaşanmışlıklara ait tecrübeler ise yolun burdan sonraki kısmı için bir ışık,yada yol sapaklarında bir yön pusulası. Otuzundan sonrası bir kadın için Devrim sayılmalı öncesi ve sonrası kesinlikle bir belgesele konu olmalı. OTUZUNDAN SONRA BİR KADIN Sizi kolay kolay kıskanmaz.Kendinden daha genç ve hatta daha güzel arkadaşıyla tanıştırır.Sorgulamaz yanındaki adama güvendiği için değil.Kendine Güvendiği için ;) Sizinle garip tv programları yada belgesel izlemek istemiyorsa sizi darlamaz.Yapacak daha keyifli bir şey bulup ona çoktan dalmıştır bile. Arkadaşlarınızla program yapmanız onu rahatsız etmez hatta kendisine vakit ayıracağı için mutlu bile olabilir.Emin olun yapacak bir sürü işi vardır. Otuzundan sonra bir kadın kendini ve kimden ne istediğini bilir.

MERHABA BEN APTAL

MERHABA Ben Aptal .Hiç kimsenin hiç kimsesi,gerçekte aciz bir kul. Şimdiye kadar Tüm hayatını etrafındakilere iyilik ve güzellik yaymak için yaşayan. Fakat hep kötülüklerle sınanan. Nihai amacı para ile satın alınamayacak her şeye sahip olmak olan ,gerçekte bir kaç sağlam dostu dışında hiç birisine sahip olamayan. Kimseye kin ve düşmanlık beslemeyen. Fakat dostundan çok düşmana sahip olan. İnsanların çıkmazlarını onlar söylemeden hissedip bir nebze olsun aydınlatmak için çabalayan. Fakat yine insanlar tarafından çıkmazlara bırakılan. Tek ışığının maneviyat olduğunu bilen. Yine o ışığı elinden almak isteyenlerle çepeçevre gafletle sarılmış. İçi güzel olsa da elinizdeki hançerlerle sadece sivri dili ve deli cesareti ile karşı koyabilen. Gerçekte Kahpeliğin kendi karakterinizle,onun çaresizlikleri ve çıkmazlarını koz olarak kullanmaya çalışarak öğrettiğiniz. Cesaret edemediğiniz her şeyi korkusuz ve dürüstçe haykırdığı için kötü bildiğiniz. Dönme dolap denince aklına asla ç